De activiteiten

 

Pubquiz en Openingsfeest

Op de eerste avond, dit jaar op zondag 18 augustus, vindt ieder jaar het openingsfeest plaats. Dit is een feest georganiseerd speciaal voor de kersverse historici in spé. Ieder jaar heeft dit feest een ander thema, verkleedkleding is niet verplicht, maar wordt wel uitermate gewaardeerd. Traditiegetrouw wordt bij het openingsfeest een pubquiz gehouden over (de historie van) Nimwège. Dus spit alvast de wikipedia-pagina van Nijmegen door om je goed voor te bereiden op deze avond.

 

Openingscollege

Tijdens het openingscollege zal je voor het eerst kennis maken met de manier van college geven zoals die gebruikelijk is bij geschiedenis. Tijdens dit college zullen enkele docenten, studenten en leden van de studievereniging wat vertellen, om je een indruk te geven van de mogelijkheden die je staan te wachten als student.

Informatiemarkt

Lid worden van een studentenverenging, sportvereniging, politieke partij in Nijmegen of gewoon zin in heel veel gratis spullen? Ga dan even langs bij de informatiemarkt. Op deze markt, gehouden in het prachtige park Brakkestein, presenteren meerdere verenigingen, organisaties, sportclubs en partijen zich. Daarnaast zijn er ook enkele leuke activiteiten te doen, is er live muziek en worden er onwijs veel gratis dingen uitgedeeld. En gratis is altijd goed.

Kroegcollege

College saai? In de kroeg in ieder geval niet! Onder het genot van een drankje zal een docent een college komen geven over een onderwerp waar hij/zij zelf graag over vertelt. De spreker van dit jaar en het onderwerp worden nog bekend gemaakt, hou de website in de gaten!

 

Eten bij studenten

Na de sportdag op dinsdag splitsen we de mentorgroepjes op en gaan we, verdeeld over verschillende locaties in de stad, eten bij ouderejaars studenten. Dit is dé gelegenheid om even bij te komen van al het bewegen en rustig vragen te stellen over de studie, het studentenleven, het uitgaan in Nijmegen, of wat je ook wil weten. (Of je dit advies dan moet opvolgen, dat is aan jou)

Stadswandeling & lunch

Tijdens deze stadswandeling zullen enkele docenten van de opleiding geschiedenis het historische centrum van Nijmegen laten zien. Na deze wandeling zal er bij Café Camelot een heerlijke lunch klaarstaan!

Radboud Downtown

Naast de geschiedenis van Nijmegen heeft de binnenstad nog veel meer te bieden! Tijdens Radboud Downtown kun je samen met alle andere introlopers genieten van een foodtruckfestival en enorm watergevecht in het Valkhofpark.

Docenten vs. Studentenvoetbal

De naam verraadt al een klein beetje wat er tijdens deze activiteit gaat gebeuren: de ‘El Classico der geschiedenis’. Dus neem je voetbalschoenen mee en laat zien dat je beter kan voetballen dan de docenten. Wees gewaarschuwd: de docenten hebben de studiederby in het verleden vaker gewonnen dan de studenten.

Kroegentocht

Maak kennis met verschillende kroegen in het centrum van Nijmegen tijdens de kroegentocht. Leuke spelletjes, karaoke, muziek; niets zal er aan ontbreken op deze avond. Hoe, wat en waar precies zal tijdens de introductie duidelijk worden.

Boekenproject

Donderdagochtend is het voor iedereen een vrije ochtend. Zodat je even kan uitslapen je kan voorbereiden op het boekenproject, georganiseerd door de Letterenfaculteit. Tijdens dit project, gehouden op de universiteit, zal er een boek besproken worden door enkele docenten en een interessante gastspreker. Zo was ooit College Tour presentator en oud-Amerika correspondent Twan Huys aanwezig om te spreken over de Clintons en de Amerikaanse verkiezingen.

BBQ – GSV-Feest 

Woensdag- en donderdagavond strijken we neer bij  Universiteitscafé Piecken. Allereerst is er een barbecue met alle toekomstige eerstejaars geschiedenis. Daarbij zullen ook enkele docenten aanwezig zijn. Ideaal om op een gemakkelijke manier (lees: onder het genot van een paar vette worsten) kennis te maken met docenten van de opleiding Geschiedenis, mocht je dat nog niet gedaan hebben eerder in de week. De verdere invulling van de donderdagavond neemt de studievereniging, GSV Excalibur, voor haar rekening.

Introductiefestival (vrijdag, zaterdag en zondag)

In het weekend zal er door de universiteit een introductiefestival georganiseerd worden. Hier kunnen jullie, samen met alle andere Nijmeegse introlopers, genieten van muziek onder het genot van een drankje en dansje. Verschillende studenten-, studie-, studentensport- en gezelschapsverenigingen organiseren activiteiten en ook zijn er meerdere podia. Genieten dus!