Introductiecommissie

De IC heeft het lekkere weer aangegrepen om een geweldige groepsfoto te maken, zodat jullie weten met wie je te maken krijgt tijdens de introductie. Zie hier het resultaat: de voltallige introductiecommissie geschiedenis 2018, inclusief begeleidend docent vanuit de opleiding zelf.

Achter (vlnr.): Tommy, Jonas, Maud, Bob
Voor: (vlnr.): Floris, Guus, Stijn, Sophie

Maud Ramakers – 4e jaars student – Voorzitter

Matriarch Maud zwaait met ijzeren hand de scepter (Lees: ZeeMaudje). Als voorzitter is het haar taak om het zooitje ongeregeld dat zichzelf IC noemt, en dus verantwoordelijk is voor jullie introductieweek, in het gareel te houden. Dit gaat haar dan ook aardig goed af (met de nadruk op de niet volledige positiviteit van dit zinsdeel), zo weet Maud te voorkomen dat Jonas en Guus weg zweven, ondanks dat ze zelden met beide benen op de grond staan. Maud moet je zien als de mama van de introweek; ze is zorgzaam, helder, gezellig en streng doch rechtvaardig. Naast dat ze aan het hoofd van de IC staat, heeft ze een eigen tentoonstelling gemaakt in het Nationaal bevrijdingsmuseum (awesome, niet?!). Waar ze de tijd ervoor nog vandaan haalt is niet zeker, maar naast deze serieuze kant heeft Maud ook nog een flamboyante feestvierende kant. Als vermeend ABBA en/of Michael Jackson-fan met het zangtalent van een nachtegaal (Noot: we hebben niet gezegd in welke staat de nachtegaal verkeerde) zal onze Maud de kroegen in Nijmegen onveilig blijven maken. Deze in Nijmegen studerende, in Brabant geboren, in Groningen gewoond hebbende reiziger kan als meest voornaam, maar niet enig talent een geweldig Limburgs accent nadoen. Je zou Maud dus een wereldburger kunnen noemen, maar dat zou je ook net zo goed niet kunnen doen. Mocht je nu geïntrigeerd zijn in deze dame of haar talenten, kun je haar altijd aanspreken voor een vrolijke babbel. Wanneer je niet meer daartoe in staat bent zal ook het uitkramen van haar roepnaam Mand (iets met Tichelaar, zoek zelf maar op) voldoen, al is dit op volledig eigen risico.

Jonas Eggo – 4e jaars student – Secretaris

Onze lieve Jonas is secretaris van de Introductiecommissie, en verder draagt hij de bijzonder zware (?) rol van vicevoorzitter. Ondanks het feit dat zijn lange bruine lokken soms wat voor zijn ogen hangen, kijkt hij altijd met een open vizier de wereld in. En in deze wereld (die in drukke IC tijden bestaat uit een stressende commissie met een nog gestressdere voorzitster) ziet Jonas geen zorgen. Dankzij deze kwaliteit heeft hij menig IC-lid al voor een paniek-, woede- of hartaanval weten te behoeden. “Tranquilo…” is dan ook het woord dat je hem tijdens de intro het vaakst zal horen uitspreken. Ondanks deze mentaliteit kent Jonas als geen ander het harde studentenleven: de eerste jaren van de mooiste tijd van zijn leven sleet hij in de Nijmeegse hood a.k.a. Hatert. Inmiddels leeft hij als een god in Bottendaal en kan hij “lekker overal te voet heen”. Samen met penningmeester Guus vormt hij ‘Team High’: het duo dat jouw intro-ervaring naar grotere hoogte zal tillen. Mocht je het tijdens de intro dan toch even niet meer zien zitten, schroom dan niet Jonas te vragen om een van zijn oprechte, warme omhelzingen; dat zou hij zelf immers ook niet doen (“Meneer Meens, ik voel me kut, zou ik alstublieft een knuffel van u mogen?”) Verder vrolijkt Jonas je graag op met een leuk liedje op de gitaar, vergezeld van zijn soulstem. Hoewel je misschien zou verwachten dat Jonas door zijn Zwitserse roots vooral kaasfundue eet, is hij wereldberoemd geworden met zijn JoNasi. Misschien dat hij ook wel een bordje voor jou heeft als je tijdens de intro lief tegen hem bent!

Guus Timmermans – 4e jaar student – Penningmeester

‘Aaaahh’, zo klinken de eerste tonen van het nummer ‘Blown out’ van de Nijmeegse band Foxlane waar onze penningmeester Guus aan het hoofd van staat. Met deze muzikale groep heeft hij het laatst zo ver weten te schoppen om in de finale van de Grote Prijs in Paradiso te mogen optreden en de publieksprijs te winnen. Met zijn grote passie voor Peaky Blinders heeft hij een nummer geschreven als hommage aan deze serie, wat op Spotify inmiddels een kleine 500 duizend luisteraars heeft gehad (waarmee hij een enorme moshpit wist te creëren waar hij heel trots op was).  Naast zijn bezigheden in de band is hij actief voor The Daily Indie waarvoor hij artikels mag schrijven. Deze doorgewinterde introveteraan heeft inmiddels de intro als kindje, mentorpapa en als IC-lid mogen ervaren en mag daarnaast dit jaar zelfs optreden met Foxlane op het introfestival. Zo druk als dat deze Brabantse jongeman bezig is met het muzikale leven, daar vindt hij de tijd om even uit te blazen in het Cultuurcafé om na half 4 te genieten van een pilsje op het terras. Tijdens de intro zal onze lieve Guus klaar staan en bereid zijn te helpen in elke situatie. Wie weet zingt ‘ie dan ook nog een stukje voor je…

Bob Emmen – 3e jaars student – Algemeen lid

Je zou het niet denken als je Bob in zijn vrije tijd ziet, maar hij is een echte regeltante. Ondanks dat Maud de IC goed onder controle heeft, is het toch fijn dat er nog iemand is die goed in de gaten houdt of alles wel goed is geregeld. Naast zijn toegewijde rol binnen de IC is Bob ook nog eens penningmeester bij het bestuur van een studentensportvereniging (voor zover korfbal als een serieuze sport beschouwd kan worden). Onze Bob is dus een druk man, maar wonder boven wonder weet hij toch soms nog een gaatje te vinden voor zijn studie in zijn overvolle agenda. Hoe hij in de colleges zit hangt een beetje af van het tijdstip. Bob is namelijk niet echt een ochtendmens, maar zodra hij eenmaal echt wakker is, is hij de gezelligste Brabantse knuffelbeer die je ooit zult ontmoeten. En geen zorgen lieve toekomstige geschiedenisstudenten, speciaal voor jullie zal Bob tijdens de introductie ook in de vroege uurtjes met ernstig slaaptekort een grote glimlach opzetten. Na een lange dag van vergaderingen, de centjes van Skunk (de studentenkorfbalvereniging) in de gaten houden en hard studeren, is Bob nog niet klaar met zijn takenlijst. Bij thuiskomst in zijn appartementje dicht bij de universiteit dat overduidelijk door zijn vriendin is ingericht, moet hij nog chef-kok spelen voor zijn lieftallige vriendin. Als alle zware taken dan eindelijk klaar zijn en de avond is aangebroken, komt de echte Bob naar boven. Bob is een echte Brabander en hij schuwt dus niet weg voor een dansje en een drankje. Van deze kant van Bob kunnen jullie tijdens de introductie gelukkig dag in dag uit volop genieten!

Sophie Vries – 3e jaars student – Algemeen lid

Op het eerste gezicht kan Sophie gezien worden als de stille kracht van De Introductiecommissie. Maar laat je door haar ingetogen uitstraling niet foppen! Sophie is namelijk niet bang om haar kritische mening te verkondigen en die vervolgens stevig door te drammen. Desalniettemin is deze fabeltastische dame met ebbenhouten haren echt een lieverd en is ze bovendien door haar ‘licht’ neurotische trekjes altijd goed voorbereid.            Evenzeer compenseert ze met haar zorgzame vrouwelijkheid het enorme testosteron overschot en houdt daarmee de genderverhouding in balans. Verrassend genoeg is Sophie zeer competitief ingesteld. Dat bleek uit de grote teleurstelling op haar gezicht tijdens het IC Bowl-uitje toen penningmeester Guus (Team High) er met de Grote Prijs vandoor ging. Toch schuilt er een winnaar in Sophie. Als intromama vergaarde zij namelijk eeuwige roem, door samen met IC-lid Bob de welbekende Floris Meens Bokaal te veroveren en de introductie 2017 te winnen. Eten is trouwens Sophies grootste hobby. Als je op de late avond nog wat extra punten wil scoren, kun je haar altijd wakker maken voor wat sushi. Ik weet alleen niet hoe leuk haar vriend dat vindt.

Tommy Schmitz – 3e jaars student – Algemeen lid

Deze rasbrabo met Italiaanse roots draagt het beste van twee werelden met zich mee. Hij weet hoe je moet carnavallen en kan genieten van een worstenbroodje op z’n tijd, maar hij heeft ook de fijne kneepjes van het vak afgekeken van z’n Italiaanse moeder. Hij kookt zich dagelijks letterlijk een ongeluk, want Tommy heeft al verscheidene malen met zijn kokkerelkunsten het brandalarm van zijn studentenhuis af laten gaan, wat resulteerde in een boze meute huisgenoten. Tommy laat zich daar alleen niet door weerhouden om door te gaan met genieten van eten. Ware hij een echt Italiaans moedertje heet hij je van harte welkom in zijn kamer om de sterren van de hemel voor je te bakken en braden. Nu zouden we Tommy echt tekort doen als we ‘m af zouden schilderen als een veelvraat. Nee, die jongen is nog zoveel meer. Muzikaal bijvoorbeeld. Tommy speelt in een cantusband, heeft een hele sloot gitaren in de kast staan om te bespelen en heeft bovendien een dusdanig grote muziekcollectie dat er een eigen postcode voor nodig is. Een IC-lid dat je nooit of te nimmer laat vallen en dat bovenal graag een vette bek met je gaat halen op de Molenstraat.

Stijn van Nuland – 3e jaars student – Algemeen lid

‘Stijn, Stijn, Stijn, Stijn, Stijn, Stijn, Stijn, Stijn, Stijn’

Mocht deze bovenstaande introtune (pun intended) je al bekend voorkomen, dan heb je dat goed gehoord. Er zit een ware beroemdheid in onze Nijmeegse IC: Quizmaster Stijn van Nuland. Met zijn jolige radiohoofd komt deze man wekelijks, dan wel dagelijks, op de nationale radio. Bij Radio 2 en de NOS is hij al beste matties met Paul Rabbering. Hebben we hier de nieuwe Giel Beelen in ons midden? Nee dat gelukkig niet. In hoeverre Giel een klootzak is, zo lief en schattig is onze Stijn. Als je tijdens de intro even lekker wilt lullen over werkelijks NIETS moet je bij deze Brabantse boy aankloppen. Wellicht escaleert de boel een keer met Stijn en trekt hij niet één, niet twee, maar drie flessen champagne open. Stijn heeft geen muziekprogrammeur nodig als hij zijn toekomstige succesvolle radioprogramma lanceert; Deze man kent elke foute hit uit de Nijmeegse helkroeg De Fuik uit zijn radiokop. Wellicht wat voor het Foute Uur van Q-Music?

Floris Meens – docent – begeleider vanuit de opleiding

Meneer Meens zorgt ervoor dat dit uiterst ordelijk georganiseerde zooitje ongeregeld zich aan alle regels houdt. Een nobele taak die niemand anders zo goed weet te vervullen als hij.